المواضيع الأخيرة
مواضيع مماثلة
بحـث
طريقة اللبن الرايب في المنزل
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة اللبن الرايب في المنزل
اللبن الرايب
Buttermilk OR Cultured Milk
1 كوب لبن رايب فريش جدا يعنى تكونى فاتحة العلبة
مش كتير
3 كوب لبن حليب
الطريقة
نخلط المكونين مع بعض كويس جدا
ويوضع فى مكان دافئ مدة
لا تقل عن 24 ساعة
هتلاقيه فصل شوية لبن وعليهم مية
ما تقلقيش خاااااالص هو بيكون كده
رجيهم على بعض وإستخدميه
بديل لللبن الرايب فى أى وصفة
ملحوظة : اللبن ده بيدى نتيجة هااايلة فى
الطبخ
لكن ما ينفعش يتشرب كده زى اللى بنجيبه من
السوبر ماركت
مش بيكون فيه الطعم اللاذع والحامض بتاع الجاهز فيه
ناس بتضيف عليه
نقطتين ليمون لكن تجربتى بتقول برضه طعمه مش
زى الجاهز
يعنى أنا أستخدمه بديل فى الطبيخ والمعجنات
وكده
لكن أما أحب أشرب وأتمزج من اللبن الرايب
بصراااااحة شديدة أجيب الجاهز
الصورة دى بعد يوم الدنيا عندنا هنا ساقعة جدا
فمعملش التخمر المناسب
بالتالى سيبته حوالى يومين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بعد يومين تلاقيه بيعمل طبقه على الكوباية
كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أتمنى يكون مفهوم قصدى إيه
طريقـــة أخرى
صعبة
الطريقة دى ما جربتهاش مشكلتها معايا دلوقتى
إنها محتاجة جو حااار يعنى هنا
ممكن أقعد جنبها إسبوعين وما تتعملش كويس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن أبقى أجربها فى الصيف
الطريقة دى من الأول خااالص يعنى مش محتاجة
بادئ
starter
كل الحكاية تجيبى كباية لبن وتغطيها كويس
وتسيبيها كام يوم
لحاااااد ما تتخثر كويس قوى ولازم اللبن يكون
فريش
ضيفى على الخليط السابق 4 أكواب لبن فريش تانى
وإخلطى كويس وسيبيهم كام يوم
وهكذا لغااااية لما اللبن يوصل التخمر بتاعه للمستوى
المطلوب
من حيث الكثافة والطعم
[size=21]طــريقة سهلــة خااااالص
[size=16]طريقة كمان فى 5 دقايق بس وبتدى
نتيجة هااايلة
بالذات فى المخبوزات
1 معلقة عصير ليمون أو خل أبيض
1 كوب لبن
يمتزجوا مع بعض وسيبيهم 5 دقايق فقط
وإستخدميه بديل سريع للبن الرايب[/size][/size]
Buttermilk OR Cultured Milk
1 كوب لبن رايب فريش جدا يعنى تكونى فاتحة العلبة
مش كتير
3 كوب لبن حليب
الطريقة
نخلط المكونين مع بعض كويس جدا
ويوضع فى مكان دافئ مدة
لا تقل عن 24 ساعة
هتلاقيه فصل شوية لبن وعليهم مية
ما تقلقيش خاااااالص هو بيكون كده
رجيهم على بعض وإستخدميه
بديل لللبن الرايب فى أى وصفة
ملحوظة : اللبن ده بيدى نتيجة هااايلة فى
الطبخ
لكن ما ينفعش يتشرب كده زى اللى بنجيبه من
السوبر ماركت
مش بيكون فيه الطعم اللاذع والحامض بتاع الجاهز فيه
ناس بتضيف عليه
نقطتين ليمون لكن تجربتى بتقول برضه طعمه مش
زى الجاهز
يعنى أنا أستخدمه بديل فى الطبيخ والمعجنات
وكده
لكن أما أحب أشرب وأتمزج من اللبن الرايب
بصراااااحة شديدة أجيب الجاهز
الصورة دى بعد يوم الدنيا عندنا هنا ساقعة جدا
فمعملش التخمر المناسب
بالتالى سيبته حوالى يومين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بعد يومين تلاقيه بيعمل طبقه على الكوباية
كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أتمنى يكون مفهوم قصدى إيه
طريقـــة أخرى
صعبة
الطريقة دى ما جربتهاش مشكلتها معايا دلوقتى
إنها محتاجة جو حااار يعنى هنا
ممكن أقعد جنبها إسبوعين وما تتعملش كويس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن أبقى أجربها فى الصيف
الطريقة دى من الأول خااالص يعنى مش محتاجة
بادئ
starter
كل الحكاية تجيبى كباية لبن وتغطيها كويس
وتسيبيها كام يوم
لحاااااد ما تتخثر كويس قوى ولازم اللبن يكون
فريش
ضيفى على الخليط السابق 4 أكواب لبن فريش تانى
وإخلطى كويس وسيبيهم كام يوم
وهكذا لغااااية لما اللبن يوصل التخمر بتاعه للمستوى
المطلوب
من حيث الكثافة والطعم
[size=21]طــريقة سهلــة خااااالص
[size=16]طريقة كمان فى 5 دقايق بس وبتدى
نتيجة هااايلة
بالذات فى المخبوزات
1 معلقة عصير ليمون أو خل أبيض
1 كوب لبن
يمتزجوا مع بعض وسيبيهم 5 دقايق فقط
وإستخدميه بديل سريع للبن الرايب[/size][/size]
هيام هانم- المديرة العامة
- عدد المساهمات : 61
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 30/10/2010
رد: طريقة اللبن الرايب في المنزل
جزاك الله كل خير علي الطريقة السهلة
ليالي- عضوة متميزة
- عدد المساهمات : 147
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 26/11/2010
رد: طريقة اللبن الرايب في المنزل
تسلمي علي الطريقة
هيومه- مشرفة منتدي تجهيزات الطبخ
- عدد المساهمات : 151
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 16/10/2010
رد: طريقة اللبن الرايب في المنزل
بسم الله ما شاء الله
حلوه اوي
تسلم ايدك
حلوه اوي
تسلم ايدك
بورسعيدية- مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
- عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل لبن الشاي او لبن ابو قوس بالصور
» طريقة تحضير عجينة الفوندان أو الIcing في المنزل بالصور
» عجينة السنابون بالتفصيل الممل وبالصور كمان
» طريقة تحضير عجينة الفوندان أو الIcing في المنزل بالصور
» عجينة السنابون بالتفصيل الممل وبالصور كمان
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء يناير 16, 2013 9:32 pm من طرف asrar
» تورتة العنكبوت بالخطوات المصورة
الأربعاء يناير 16, 2013 9:24 pm من طرف asrar
» عجينه رووعه للفطائر هشه واسفنجيه ببالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:45 pm من طرف دمعة يتيمة
» تقطيع المانجو بالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:41 pm من طرف دمعة يتيمة
» عمل وردة بالقمــاش بشكل جميل...
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:32 pm من طرف دمعة يتيمة
» لماذا خلقت حواء من ضلع اعوج؟؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:26 pm من طرف دمعة يتيمة
» هل تعلم الخمسة الذين خلقهم الله من دون ام ولا اب؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 11:06 am من طرف دمعة يتيمة
» طريقة تسيح الدهن الضاني او ليه الخروف بالصور خطوة خطوة
السبت سبتمبر 15, 2012 11:52 pm من طرف زهرة الصبار
» صفحتنا علي الفيس بوك زورونا
الخميس أغسطس 30, 2012 2:27 pm من طرف يوسف