noza kitchen
عزيزتي الزائرة نرحب بك في منتدي سفرتي
لو كنت عضوة بالمنتدي اضغطي علي دخول
اما لو كنت زائرة فيسعدنا ان تنضمي معنا الي اسرة المنتدي
ويسعدنا تسجيلك


ادارة المنتدي


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

noza kitchen
عزيزتي الزائرة نرحب بك في منتدي سفرتي
لو كنت عضوة بالمنتدي اضغطي علي دخول
اما لو كنت زائرة فيسعدنا ان تنضمي معنا الي اسرة المنتدي
ويسعدنا تسجيلك


ادارة المنتدي
noza kitchen
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المواضيع الأخيرة
» ازاي تنضفي تحت السراير بالصور
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الأربعاء يناير 16, 2013 9:32 pm من طرف asrar

» تورتة العنكبوت بالخطوات المصورة
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الأربعاء يناير 16, 2013 9:24 pm من طرف asrar

»  عجينه رووعه للفطائر هشه واسفنجيه ببالصور
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:45 pm من طرف دمعة يتيمة

» تقطيع المانجو بالصور
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:41 pm من طرف دمعة يتيمة

» عمل وردة بالقمــاش بشكل جميل...
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:32 pm من طرف دمعة يتيمة

» لماذا خلقت حواء من ضلع اعوج؟؟
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:26 pm من طرف دمعة يتيمة

» هل تعلم الخمسة الذين خلقهم الله من دون ام ولا اب؟
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الإثنين نوفمبر 26, 2012 11:06 am من طرف دمعة يتيمة

» طريقة تسيح الدهن الضاني او ليه الخروف بالصور خطوة خطوة
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1السبت سبتمبر 15, 2012 11:52 pm من طرف زهرة الصبار

» صفحتنا علي الفيس بوك زورونا
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة Icon_minitime1الخميس أغسطس 30, 2012 2:27 pm من طرف يوسف

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم


الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

موضوع متميز الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة

مُساهمة من طرف بورسعيدية الأربعاء يونيو 08, 2011 5:48 pm

الكشري
المصري








الكشري طبعا من الاطباق المشهورة في
المطبخ المصري

وطريقتة سهلة جدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نبدأ
بالمقادير


كوب عدس بجبة

ا\2 كيلو مكرونة

6 بصلة كبيرة او
حسب الرغبة احنا بنحبه كتير


6 فصوص توم للصلصة

3 فصوص ثوم مدقوقين
للدقة


2كوب رز

1\2 كوب شعرية

1\2 كوب حمص الشام

عصير طماطم

خل و ملح و كمون

زيت

شطة


الطريقة

الحمص

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


قبلها بيوم ننقع الحمص




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتاني يوم نغسله ونصفي ميته ونسلقه في ميه نضيفه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها بشطفه وسيبه منقوع في ميه وملح



وبصفيه وسيبه لحد التقديم



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
البصل او الورد زي ما بيقولوا عليه



وبعدها نقشر البصل




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونقطعه مكعبات بس كبيرة شوية
مش اوي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ونحمرها في زيت كتير شوية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



لحد لما يغمق شوية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وننشله ونصفيه من الزيت ونفرده علي صينية
علشان ينشف ميبقاش طري



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونصفي الزيت بتاعه انا بعمل بيه الرز بعد
كده بيديله طعم



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بورسعيدية
مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات

عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع متميز رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة

مُساهمة من طرف بورسعيدية الأربعاء يونيو 08, 2011 5:50 pm




الصلصة


بعصر الطماطم وادق التوم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واحمر التوم في شوية زيت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واحط عليه الطماطم المعصورة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واحطلها الملح والفلفل والكمون والشطة

واسيبها لحد لما تتسبك وبعدها ازودها ميه مش كتير اخففها
بس واسيبها تغلي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وكده خلصنا الصلصة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



المكرونة
بغلي ميه وبحطلها ملح ولما تغلي اسلق فيها المكرونة
ولما تستوي اصفيها وابردها بالمية تحت الحنفية
واحطلها شوية زيت واقلبها علشان متلزقشي
الصور دي هنزلها بس نسيت اصورها المرة دي





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



العدس

نغسله وننقعه 1\2 ساعة
وبعدها نسلقه مش اوي لان نضيفه للرز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



لو مش هتحطيه علي الرز ممكن تشوحي فصين توم في شوية زيت
وتقلبي فيهم العدس بعد السلق مع 1\2 كوب ميه وتسبيه لحد لما يتشرب الميه


هنا انا سيبته يتصفي علشان ازوده علي الرز
وساعات كتير بصفي ميه سلق العدس واسيبها واسقي بيها الرز

بتدي الرز طعم حلو اوي



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بورسعيدية
مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات

عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع متميز رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة

مُساهمة من طرف بورسعيدية الأربعاء يونيو 08, 2011 5:50 pm

الرز

نحمر الشعرية في الزيت اللي صفيناه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونزود الرز بعد لما نغسله طبعا




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونزود الميه عادي جدا والملح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ولما يتشارب نوطي عليه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها بشوية لما يقرب يدخل في السوا نحط عليه العدس



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونقلبه ونسيبه لحد لما يستوي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الدقة

انا بدق حوالي 3 فصوص توم وبعدها بحطلها شوية مية وخل
والملح والكمون



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبحطلها معلقة صلصة بتاعة الكشري اللي عملتها في الاول


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الشطة اللي بيحب الكشري مشطشط

بحط شوية زيت علي النار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبحط معلقة الشطة وبقلب شوية علي النار
دقيقتين بس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ونطفي النار ونقلب فيها معلقة من صلصة الكشري وكده خلاص


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






ونبدأ نجمع الطبق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]












ونقدمه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبالهنا والشفا

بورسعيدية
مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات

عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع متميز رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة

مُساهمة من طرف الشروق السبت يونيو 11, 2011 1:10 am

تسلم ايدك علي الكشري الرائع
دايما متميزة بوصفاتك الحلوة
الشروق
الشروق
المديرة العامة
المديرة العامة

الجنسية الجنسية : مصرية
عدد المساهمات : 239
السٌّمعَة : 11
تاريخ التسجيل : 11/10/2010
الموقع : https://sofrite.yoo7.com/forum.htm

https://sofrite.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع متميز من طرف استفانيا عضوة في المنتدى

مُساهمة من طرف استفانيا الإثنين يونيو 13, 2011 7:40 pm

الله يحميكم من العين و يخليكم لينا يارب شكرا لكم اللقاء.................

استفانيا
عضوة جديدة
عضوة جديدة

عدد المساهمات : 3
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/06/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع متميز رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة

مُساهمة من طرف لهاليبو الخميس يونيو 16, 2011 10:11 pm

انت مبدعة دائما يا بورسعيدية
و مواضيعك كلها مميزة ورائعة في انتظار جديدك الشهي
لهاليبو
لهاليبو
مشرفة قسم الطبخ
مشرفة قسم الطبخ

عدد المساهمات : 46
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 15/04/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى