المواضيع الأخيرة
مواضيع مماثلة
بحـث
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة
4 مشترك
noza kitchen :: الطبخ :: اطباق نباتية
صفحة 1 من اصل 1
الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة
الكشري
المصري
الكشري طبعا من الاطباق المشهورة في
المطبخ المصري
وطريقتة سهلة جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ
بالمقادير
كوب عدس بجبة
ا\2 كيلو مكرونة
6 بصلة كبيرة او
حسب الرغبة احنا بنحبه كتير
6 فصوص توم للصلصة
3 فصوص ثوم مدقوقين
للدقة
2كوب رز
1\2 كوب شعرية
1\2 كوب حمص الشام
عصير طماطم
خل و ملح و كمون
زيت
شطة
الطريقة
الحمص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قبلها بيوم ننقع الحمص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتاني يوم نغسله ونصفي ميته ونسلقه في ميه نضيفه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها بشطفه وسيبه منقوع في ميه وملح
وبصفيه وسيبه لحد التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
البصل او الورد زي ما بيقولوا عليه
وبعدها نقشر البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقطعه مكعبات بس كبيرة شوية
مش اوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحمرها في زيت كتير شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لحد لما يغمق شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وننشله ونصفيه من الزيت ونفرده علي صينية
علشان ينشف ميبقاش طري
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونصفي الزيت بتاعه انا بعمل بيه الرز بعد
كده بيديله طعم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المصري
الكشري طبعا من الاطباق المشهورة في
المطبخ المصري
وطريقتة سهلة جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ
بالمقادير
كوب عدس بجبة
ا\2 كيلو مكرونة
6 بصلة كبيرة او
حسب الرغبة احنا بنحبه كتير
6 فصوص توم للصلصة
3 فصوص ثوم مدقوقين
للدقة
2كوب رز
1\2 كوب شعرية
1\2 كوب حمص الشام
عصير طماطم
خل و ملح و كمون
زيت
شطة
الطريقة
الحمص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قبلها بيوم ننقع الحمص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتاني يوم نغسله ونصفي ميته ونسلقه في ميه نضيفه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها بشطفه وسيبه منقوع في ميه وملح
وبصفيه وسيبه لحد التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
البصل او الورد زي ما بيقولوا عليه
وبعدها نقشر البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقطعه مكعبات بس كبيرة شوية
مش اوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحمرها في زيت كتير شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لحد لما يغمق شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وننشله ونصفيه من الزيت ونفرده علي صينية
علشان ينشف ميبقاش طري
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونصفي الزيت بتاعه انا بعمل بيه الرز بعد
كده بيديله طعم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بورسعيدية- مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
- عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010
رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة
الصلصة
بعصر الطماطم وادق التوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واحمر التوم في شوية زيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واحط عليه الطماطم المعصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واحطلها الملح والفلفل والكمون والشطة
واسيبها لحد لما تتسبك وبعدها ازودها ميه مش كتير اخففها
بس واسيبها تغلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكده خلصنا الصلصة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المكرونة
بغلي ميه وبحطلها ملح ولما تغلي اسلق فيها المكرونة
ولما تستوي اصفيها وابردها بالمية تحت الحنفية
واحطلها شوية زيت واقلبها علشان متلزقشي
الصور دي هنزلها بس نسيت اصورها المرة دي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
العدس
نغسله وننقعه 1\2 ساعة
وبعدها نسلقه مش اوي لان نضيفه للرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لو مش هتحطيه علي الرز ممكن تشوحي فصين توم في شوية زيت
وتقلبي فيهم العدس بعد السلق مع 1\2 كوب ميه وتسبيه لحد لما يتشرب الميه
هنا انا سيبته يتصفي علشان ازوده علي الرز
وساعات كتير بصفي ميه سلق العدس واسيبها واسقي بيها الرز
بتدي الرز طعم حلو اوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بورسعيدية- مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
- عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010
رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة
الرز
نحمر الشعرية في الزيت اللي صفيناه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونزود الرز بعد لما نغسله طبعا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونزود الميه عادي جدا والملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ولما يتشارب نوطي عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها بشوية لما يقرب يدخل في السوا نحط عليه العدس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقلبه ونسيبه لحد لما يستوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الدقة
انا بدق حوالي 3 فصوص توم وبعدها بحطلها شوية مية وخل
والملح والكمون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبحطلها معلقة صلصة بتاعة الكشري اللي عملتها في الاول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الشطة اللي بيحب الكشري مشطشط
بحط شوية زيت علي النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبحط معلقة الشطة وبقلب شوية علي النار
دقيقتين بس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونطفي النار ونقلب فيها معلقة من صلصة الكشري وكده خلاص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونبدأ نجمع الطبق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقدمه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفا
نحمر الشعرية في الزيت اللي صفيناه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونزود الرز بعد لما نغسله طبعا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونزود الميه عادي جدا والملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ولما يتشارب نوطي عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها بشوية لما يقرب يدخل في السوا نحط عليه العدس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقلبه ونسيبه لحد لما يستوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الدقة
انا بدق حوالي 3 فصوص توم وبعدها بحطلها شوية مية وخل
والملح والكمون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبحطلها معلقة صلصة بتاعة الكشري اللي عملتها في الاول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الشطة اللي بيحب الكشري مشطشط
بحط شوية زيت علي النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبحط معلقة الشطة وبقلب شوية علي النار
دقيقتين بس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونطفي النار ونقلب فيها معلقة من صلصة الكشري وكده خلاص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونبدأ نجمع الطبق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقدمه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفا
بورسعيدية- مشرفة سنة اولي مطبخ وسنة اولي حلويات
- عدد المساهمات : 130
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 25/11/2010
رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة
تسلم ايدك علي الكشري الرائع
دايما متميزة بوصفاتك الحلوة
دايما متميزة بوصفاتك الحلوة
من طرف استفانيا عضوة في المنتدى
الله يحميكم من العين و يخليكم لينا يارب شكرا لكم اللقاء.................
استفانيا- عضوة جديدة
- عدد المساهمات : 3
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/06/2011
رد: الكشري المصري من مطبخ بورسعيدية بالخطوات المصورة
انت مبدعة دائما يا بورسعيدية
و مواضيعك كلها مميزة ورائعة في انتظار جديدك الشهي
و مواضيعك كلها مميزة ورائعة في انتظار جديدك الشهي
لهاليبو- مشرفة قسم الطبخ
- عدد المساهمات : 46
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 15/04/2011
noza kitchen :: الطبخ :: اطباق نباتية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء يناير 16, 2013 9:32 pm من طرف asrar
» تورتة العنكبوت بالخطوات المصورة
الأربعاء يناير 16, 2013 9:24 pm من طرف asrar
» عجينه رووعه للفطائر هشه واسفنجيه ببالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:45 pm من طرف دمعة يتيمة
» تقطيع المانجو بالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:41 pm من طرف دمعة يتيمة
» عمل وردة بالقمــاش بشكل جميل...
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:32 pm من طرف دمعة يتيمة
» لماذا خلقت حواء من ضلع اعوج؟؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:26 pm من طرف دمعة يتيمة
» هل تعلم الخمسة الذين خلقهم الله من دون ام ولا اب؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 11:06 am من طرف دمعة يتيمة
» طريقة تسيح الدهن الضاني او ليه الخروف بالصور خطوة خطوة
السبت سبتمبر 15, 2012 11:52 pm من طرف زهرة الصبار
» صفحتنا علي الفيس بوك زورونا
الخميس أغسطس 30, 2012 2:27 pm من طرف يوسف