المواضيع الأخيرة
مواضيع مماثلة
بحـث
طريقة سهلة و مضبوطة للبسبوسة
3 مشترك
noza kitchen :: الحلويات :: حلويات شرقية
صفحة 1 من اصل 1
طريقة سهلة و مضبوطة للبسبوسة
r=green]]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة البسبوسة
المقادير
3 كوب سميط ناعم
نصف كوب جوز هند
فنجان صغير عسل او جلوكوز
2 ملعقة بيكنج باودر
4 ملاعق زبدة او سمنة
كوب الا ربع ماء
كوب ونصف سكر
ربع كوب لبن
ملعقة طحينة
مقدار الشراب
كوب ونصف سكر عليه كوب الاربع ماء ونصف ليمونة
الطريقة
نضع السميط عليه السكر ثم الجوز الهند و البيكنج باودر و العسل و السمن ويقلب الخيط ونضع الماء و اللبن ونضرب كله
ممكن بالمضرب السلك او الكهرباء جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وندهن الصينية بالطحينة و الجوانب الصينية
ثم نضع فيها المقدار كله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضعها في الثلاجة لمدة ساعة في الوقت ده اجهز الشربات علي النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يغلي اضع الليمون واتركة حوالي رع ساعة
ونضعه حتي يبرد
نخرج صينية البسبوسة من الثلاجة
ونضعها في فرن ساخن بعد ان نقطعها ونضع عليها المكسرات
حسب الرغبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي كده بعد ما طلعت من الفرن
نتركها تبرد شوية و الشربات برده يكون برد
ملحوظة اضف علي الشربات شوية فانيليا وممكن قطعة سمنة بتعطي لها نكهة طيبة
وخصوصا لو سمنة فلاحي
ولما تبرد اقطعها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن تستعملي صينة اكبر شوية لو حابة تبقي ارفع من كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واهه مش بتلزق في الصينة خالص
بتطلع بسهولة
اتمني الموضوع يعجبكم
ولا تنسوني من صالح دعائكم
[/size]طريقة البسبوسة
المقادير
3 كوب سميط ناعم
نصف كوب جوز هند
فنجان صغير عسل او جلوكوز
2 ملعقة بيكنج باودر
4 ملاعق زبدة او سمنة
كوب الا ربع ماء
كوب ونصف سكر
ربع كوب لبن
ملعقة طحينة
مقدار الشراب
كوب ونصف سكر عليه كوب الاربع ماء ونصف ليمونة
الطريقة
نضع السميط عليه السكر ثم الجوز الهند و البيكنج باودر و العسل و السمن ويقلب الخيط ونضع الماء و اللبن ونضرب كله
ممكن بالمضرب السلك او الكهرباء جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وندهن الصينية بالطحينة و الجوانب الصينية
ثم نضع فيها المقدار كله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضعها في الثلاجة لمدة ساعة في الوقت ده اجهز الشربات علي النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يغلي اضع الليمون واتركة حوالي رع ساعة
ونضعه حتي يبرد
نخرج صينية البسبوسة من الثلاجة
ونضعها في فرن ساخن بعد ان نقطعها ونضع عليها المكسرات
حسب الرغبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي كده بعد ما طلعت من الفرن
نتركها تبرد شوية و الشربات برده يكون برد
ملحوظة اضف علي الشربات شوية فانيليا وممكن قطعة سمنة بتعطي لها نكهة طيبة
وخصوصا لو سمنة فلاحي
ولما تبرد اقطعها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن تستعملي صينة اكبر شوية لو حابة تبقي ارفع من كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واهه مش بتلزق في الصينة خالص
بتطلع بسهولة
اتمني الموضوع يعجبكم
ولا تنسوني من صالح دعائكم
لهاليبو- مشرفة قسم الطبخ
- عدد المساهمات : 46
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 15/04/2011
رد: طريقة سهلة و مضبوطة للبسبوسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
شموع الأمل- مشرفة منتدي كيك وتورت وجاتوهات
- عدد المساهمات : 108
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/05/2011
العمر : 36
noza kitchen :: الحلويات :: حلويات شرقية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء يناير 16, 2013 9:32 pm من طرف asrar
» تورتة العنكبوت بالخطوات المصورة
الأربعاء يناير 16, 2013 9:24 pm من طرف asrar
» عجينه رووعه للفطائر هشه واسفنجيه ببالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:45 pm من طرف دمعة يتيمة
» تقطيع المانجو بالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:41 pm من طرف دمعة يتيمة
» عمل وردة بالقمــاش بشكل جميل...
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:32 pm من طرف دمعة يتيمة
» لماذا خلقت حواء من ضلع اعوج؟؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:26 pm من طرف دمعة يتيمة
» هل تعلم الخمسة الذين خلقهم الله من دون ام ولا اب؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 11:06 am من طرف دمعة يتيمة
» طريقة تسيح الدهن الضاني او ليه الخروف بالصور خطوة خطوة
السبت سبتمبر 15, 2012 11:52 pm من طرف زهرة الصبار
» صفحتنا علي الفيس بوك زورونا
الخميس أغسطس 30, 2012 2:27 pm من طرف يوسف