منتدي سفرتي
عزيزتي الزائرة نرحب بك في منتدي سفرتي
لو كنت عضوة بالمنتدي اضغطي علي دخول
اما لو كنت زائرة فيسعدنا ان تنضمي معنا الي اسرة المنتدي
ويسعدنا تسجيلك


ادارة المنتدي
المواضيع الأخيرة
» ازاي تنضفي تحت السراير بالصور
الأربعاء يناير 16, 2013 9:32 pm من طرف asrar

» تورتة العنكبوت بالخطوات المصورة
الأربعاء يناير 16, 2013 9:24 pm من طرف asrar

»  عجينه رووعه للفطائر هشه واسفنجيه ببالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:45 pm من طرف دمعة يتيمة

» تقطيع المانجو بالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:41 pm من طرف دمعة يتيمة

» عمل وردة بالقمــاش بشكل جميل...
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:32 pm من طرف دمعة يتيمة

» لماذا خلقت حواء من ضلع اعوج؟؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:26 pm من طرف دمعة يتيمة

» هل تعلم الخمسة الذين خلقهم الله من دون ام ولا اب؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 11:06 am من طرف دمعة يتيمة

» طريقة تسيح الدهن الضاني او ليه الخروف بالصور خطوة خطوة
السبت سبتمبر 15, 2012 11:52 pm من طرف زهرة الصبار

» صفحتنا علي الفيس بوك زورونا
الخميس أغسطس 30, 2012 2:27 pm من طرف يوسف

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم


كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

موضوع مصور كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير

مُساهمة من طرف هيام هانم في الثلاثاء نوفمبر 09, 2010 10:22 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

نبدأ اولا بالكنتاكي :

انا عملت النهرده الكنتاكي بطريقه جديده بس بسيطه جدا
وطلعت مالهاااااااااااااش حل وتضرب اي محل يلا نشوف

المقادير:
فرخه بدون جلد
لبن حليب
بهارات : ((هيل -- لورا -- جنزبيل -- قرفه -- كبابه -- فلفل -- ملح -- كسبره -- بابريكا ))
بيض -- بقسماط

الطريقه :

__نحط اللبن الحليب في حله على النار ونحط عليه البهارات ونسيبه يغلي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

__نحط الفراخ المغسوله والمنزوع جلدها في اللبن بعد ما غلي ونسلقها عادي خالص

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

__نسبها لحد ما تستوي وبعدين نطلعها ونسبها تبرد خالص وهتبقى بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

__نحضر البيض المخفوق والبقسماط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

__ونضع قطع الفراخ في البيض ثم البقسماط حتى تنتهي الكميه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

__نحمي الزيت كويس
ونقلي القطع (( مش بتاخد اكتر من 3 ثواني ))
لانها بمجرد ما تنزل في الزيت السخن تحمر وتشليها
وتقدم بالشكل ده :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__________________________________________________ __
__________________________________________________ _____

ثانيا : تكااااااااااااا

برضه كانت رهييييييييبه وطعمها رااااااائع

المقادير :

فرخه منظفه ومنزوعه الجلد

وللتتبيل :
((1 م مايونيز -- 1 م مسترده -- 1 م صويا صوص --1 م جبنه سائله--3 ثوم مفروم --ملح --ليمون --فلفل --جنزبيل --كزبره --كمون --كركم -- 1 م صلصه او كاتشب -- اوريجانو ))


الطريقه :

نضع الفراخ في صنيه ونخرم كل القطع جيدا بالسكينه :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم نحضر التتبيله ونخلط جميع المكونات مع بعض :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نصب التتبيله فوق وتحت الفراخ وندخلها الفرن حتى السواء
وبتاخد ساعه تقريبا

[size=25]ملوحظه :[/size]

ممكن تترك في الثلاجه لمده ساعه قبل الطهي ((وذلك افضل ))
بس انا سويتها على طول

__وكده بعد ما استوت وتقدم مع الرز الاصفر ((البخاري ))

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اما الرز البخاري:

___بشوح بصله لحد ما تدبل
وبعدين احط عليها جزره مبشوره
__وبعدين احط 2 هيل + قرنفل + قرفه + مكعب ماجي
__وبعدين مبشور طماطمايه + م صلصه
واسبهم يتسبكوا شويه
وبعدين احط مقدار الميه المناسب للرز
((سواء ميه او مرقه فراخ ))
واسبها تغلي غلوتين
وبعدين احط الرز وبعد ما يغلي اسيبه يستوي
على نار هاديه
((ممكن نضيف قليل من الزبيب مع البصل
في الاول)) بس ده (( اختياري ))


يارب النوعين والرز يكونوا نالوا اعجابكم

والف صحه وهنااااااااااااااااااااااااا

هيام هانم
المديرة العامة
المديرة العامة

عدد المساهمات : 61
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 30/10/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع مصور رد: كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير

مُساهمة من طرف ليالي في الجمعة أبريل 15, 2011 9:50 am

تسلم ايدك يا قمر
علي الوصفة الرااائعة

ليالي
عضوة متميزة
عضوة متميزة

عدد المساهمات : 147
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 26/11/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع مصور رد: كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير

مُساهمة من طرف شموع الأمل في السبت يونيو 04, 2011 8:31 am

تسلمي اليوم بجرب الوصفه الثانيه واقولك عليها

_________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
avatar
شموع الأمل
مشرفة منتدي كيك وتورت وجاتوهات
مشرفة منتدي كيك وتورت وجاتوهات

عدد المساهمات : 108
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/05/2011
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موضوع مصور رد: كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير

مُساهمة من طرف لهاليبو في الخميس يونيو 16, 2011 10:09 pm

تسلم ايديكي و عنيكي علي الوصفة جميلة جدا

_________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][center
]
avatar
لهاليبو
مشرفة قسم الطبخ
مشرفة قسم الطبخ

عدد المساهمات : 46
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 15/04/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى