المواضيع الأخيرة
بحـث
كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير
4 مشترك
noza kitchen :: الطبخ :: اطباق رئيسية :: طيور
صفحة 1 من اصل 1
كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير
بسم الله الرحمن الرحيم
نبدأ اولا بالكنتاكي :
انا عملت النهرده الكنتاكي بطريقه جديده بس بسيطه جدا
وطلعت مالهاااااااااااااش حل وتضرب اي محل يلا نشوف
المقادير:
فرخه بدون جلد
لبن حليب
بهارات : ((هيل -- لورا -- جنزبيل -- قرفه -- كبابه -- فلفل -- ملح -- كسبره -- بابريكا ))
بيض -- بقسماط
الطريقه :
__نحط اللبن الحليب في حله على النار ونحط عليه البهارات ونسيبه يغلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نحط الفراخ المغسوله والمنزوع جلدها في اللبن بعد ما غلي ونسلقها عادي خالص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نسبها لحد ما تستوي وبعدين نطلعها ونسبها تبرد خالص وهتبقى بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نحضر البيض المخفوق والبقسماط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__ونضع قطع الفراخ في البيض ثم البقسماط حتى تنتهي الكميه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نحمي الزيت كويس
ونقلي القطع (( مش بتاخد اكتر من 3 ثواني ))
لانها بمجرد ما تنزل في الزيت السخن تحمر وتشليها
وتقدم بالشكل ده :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__________________________________________________ __
__________________________________________________ _____
ثانيا : تكااااااااااااا
برضه كانت رهييييييييبه وطعمها رااااااائع
المقادير :
فرخه منظفه ومنزوعه الجلد
وللتتبيل :
((1 م مايونيز -- 1 م مسترده -- 1 م صويا صوص --1 م جبنه سائله--3 ثوم مفروم --ملح --ليمون --فلفل --جنزبيل --كزبره --كمون --كركم -- 1 م صلصه او كاتشب -- اوريجانو ))
الطريقه :
نضع الفراخ في صنيه ونخرم كل القطع جيدا بالسكينه :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نحضر التتبيله ونخلط جميع المكونات مع بعض :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نصب التتبيله فوق وتحت الفراخ وندخلها الفرن حتى السواء
وبتاخد ساعه تقريبا
[size=25]ملوحظه :[/size]
ممكن تترك في الثلاجه لمده ساعه قبل الطهي ((وذلك افضل ))
بس انا سويتها على طول
__وكده بعد ما استوت وتقدم مع الرز الاصفر ((البخاري ))
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اما الرز البخاري:
___بشوح بصله لحد ما تدبل
وبعدين احط عليها جزره مبشوره
__وبعدين احط 2 هيل + قرنفل + قرفه + مكعب ماجي
__وبعدين مبشور طماطمايه + م صلصه
واسبهم يتسبكوا شويه
وبعدين احط مقدار الميه المناسب للرز
((سواء ميه او مرقه فراخ ))
واسبها تغلي غلوتين
وبعدين احط الرز وبعد ما يغلي اسيبه يستوي
على نار هاديه
((ممكن نضيف قليل من الزبيب مع البصل
في الاول)) بس ده (( اختياري ))
يارب النوعين والرز يكونوا نالوا اعجابكم
والف صحه وهنااااااااااااااااااااااااا
نبدأ اولا بالكنتاكي :
انا عملت النهرده الكنتاكي بطريقه جديده بس بسيطه جدا
وطلعت مالهاااااااااااااش حل وتضرب اي محل يلا نشوف
المقادير:
فرخه بدون جلد
لبن حليب
بهارات : ((هيل -- لورا -- جنزبيل -- قرفه -- كبابه -- فلفل -- ملح -- كسبره -- بابريكا ))
بيض -- بقسماط
الطريقه :
__نحط اللبن الحليب في حله على النار ونحط عليه البهارات ونسيبه يغلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نحط الفراخ المغسوله والمنزوع جلدها في اللبن بعد ما غلي ونسلقها عادي خالص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نسبها لحد ما تستوي وبعدين نطلعها ونسبها تبرد خالص وهتبقى بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نحضر البيض المخفوق والبقسماط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__ونضع قطع الفراخ في البيض ثم البقسماط حتى تنتهي الكميه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__نحمي الزيت كويس
ونقلي القطع (( مش بتاخد اكتر من 3 ثواني ))
لانها بمجرد ما تنزل في الزيت السخن تحمر وتشليها
وتقدم بالشكل ده :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__________________________________________________ __
__________________________________________________ _____
ثانيا : تكااااااااااااا
برضه كانت رهييييييييبه وطعمها رااااااائع
المقادير :
فرخه منظفه ومنزوعه الجلد
وللتتبيل :
((1 م مايونيز -- 1 م مسترده -- 1 م صويا صوص --1 م جبنه سائله--3 ثوم مفروم --ملح --ليمون --فلفل --جنزبيل --كزبره --كمون --كركم -- 1 م صلصه او كاتشب -- اوريجانو ))
الطريقه :
نضع الفراخ في صنيه ونخرم كل القطع جيدا بالسكينه :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نحضر التتبيله ونخلط جميع المكونات مع بعض :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نصب التتبيله فوق وتحت الفراخ وندخلها الفرن حتى السواء
وبتاخد ساعه تقريبا
[size=25]ملوحظه :[/size]
ممكن تترك في الثلاجه لمده ساعه قبل الطهي ((وذلك افضل ))
بس انا سويتها على طول
__وكده بعد ما استوت وتقدم مع الرز الاصفر ((البخاري ))
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اما الرز البخاري:
___بشوح بصله لحد ما تدبل
وبعدين احط عليها جزره مبشوره
__وبعدين احط 2 هيل + قرنفل + قرفه + مكعب ماجي
__وبعدين مبشور طماطمايه + م صلصه
واسبهم يتسبكوا شويه
وبعدين احط مقدار الميه المناسب للرز
((سواء ميه او مرقه فراخ ))
واسبها تغلي غلوتين
وبعدين احط الرز وبعد ما يغلي اسيبه يستوي
على نار هاديه
((ممكن نضيف قليل من الزبيب مع البصل
في الاول)) بس ده (( اختياري ))
يارب النوعين والرز يكونوا نالوا اعجابكم
والف صحه وهنااااااااااااااااااااااااا
هيام هانم- المديرة العامة
- عدد المساهمات : 61
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 30/10/2010
رد: كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير
تسلم ايدك يا قمر
علي الوصفة الرااائعة
علي الوصفة الرااائعة
ليالي- عضوة متميزة
- عدد المساهمات : 147
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 26/11/2010
رد: كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير
تسلمي اليوم بجرب الوصفه الثانيه واقولك عليها
شموع الأمل- مشرفة منتدي كيك وتورت وجاتوهات
- عدد المساهمات : 108
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/05/2011
العمر : 36
رد: كنتاكي و تكاااا سهل كتير و احلى من بره بكتيييييير
تسلم ايديكي و عنيكي علي الوصفة جميلة جدا
لهاليبو- مشرفة قسم الطبخ
- عدد المساهمات : 46
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 15/04/2011
noza kitchen :: الطبخ :: اطباق رئيسية :: طيور
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء يناير 16, 2013 9:32 pm من طرف asrar
» تورتة العنكبوت بالخطوات المصورة
الأربعاء يناير 16, 2013 9:24 pm من طرف asrar
» عجينه رووعه للفطائر هشه واسفنجيه ببالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:45 pm من طرف دمعة يتيمة
» تقطيع المانجو بالصور
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:41 pm من طرف دمعة يتيمة
» عمل وردة بالقمــاش بشكل جميل...
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:32 pm من طرف دمعة يتيمة
» لماذا خلقت حواء من ضلع اعوج؟؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 1:26 pm من طرف دمعة يتيمة
» هل تعلم الخمسة الذين خلقهم الله من دون ام ولا اب؟
الإثنين نوفمبر 26, 2012 11:06 am من طرف دمعة يتيمة
» طريقة تسيح الدهن الضاني او ليه الخروف بالصور خطوة خطوة
السبت سبتمبر 15, 2012 11:52 pm من طرف زهرة الصبار
» صفحتنا علي الفيس بوك زورونا
الخميس أغسطس 30, 2012 2:27 pm من طرف يوسف